martes, 14 de diciembre de 2010

ACTIVITAT MÒDUL 3

Comentari de l’article de Alonso J. I Cordón J.A, “El libro electrónico ha llegado a las bibliotecas... y viene para quedarse”, Revista Mi Biblioteca, nº 23 (Tardor 2010)
¿Què opines del treball de l’empresa Overdrive? Trobes es podria aplicar a les biblioteques valencianes.
L’article expressa breument els avantatges i els inconvenients de la incorporació dels llibres electrònics a les biblioteques públiques. També aporta els processos i serveis que impliquen (Adquisició, organització i circulació). Per últim explica el model Overdrive, una plataforma que s’integra en la web de la biblioteca.
Aquest model que s’està implantant en algunes biblioteques americanes trobe que encara no és factible per a les biblioteques valencianes. En primer lloc no tenim pressupostos  equiparables a altres biblioteques i amb els pocs recursos amb què contem no podríem ni tan sols comprar alguns dispositius, per altra banda, encara cars. I després ens faria falta un manteniment i pagar les llicències d’accés.
Per altra part, els usuaris de les nostres biblioteques públiques tampoc reuneixen el perfil. Solen ser, per general, persones massa majors per a familiaritzar-se amb les noves tecnologies o massa menuts, xiquets en edat escolar.
El què sí podríem oferir les biblioteques públiques és un servei complementari als ja tradicionals de préstec domiciliari. En les pàgines web de les biblioteques podríem facilitar enllaços per a que els usuaris pogueren descarregar-se llibres electrònics amb les drets d’autors ja exhaurits i de forma legal, sense que supose un cost a la biblioteca.
Jo crec que passaran molts anys fins que les biblioteques públiques canvien la seua forma tradicional. Mentrestant, poden conviure en harmonia tot tipus de formats, i la biblioteca, com a centre d’informació, deu oferir-ne tots, dins la mesura de les seues possibilitats.

1 comentario:

  1. De vegades no ens adonem de la rapidessa de l'entrada de les noves tecnologies en la nostra vida, mira si no, des de quan passarem al dvd. En tot cas, els xiquets d'ara són nadius digitals i es convertiran en adults molt diferents a nosaltres. Així que cal estar preparat. Moltes gràcies per participar i esperem que este siga el primer blog d'Isabel però no l'últim.
    Mòdul superat.

    ResponderEliminar